Podložky pod koberec – jak na správnou instalaci a k čemu slouží

K čemu slouží podložky Floorwise?

Podložky Floorwise posilují odolnost na nich položeného koberce a také zlepšují některé jeho vlastnosti. Mezi ty se řadí především lepší tepelná izolace a mnohonásobně zvýšený komfort díky celkové vyšší nášlapné vrstvě. To znamená, že koberec s podložkou je měkčí a pohodlnější. Podložky také dobře tlumí kročejový hluk. Koupí podložky Floorwise tak uděláte radost nejen sobě, ale také sousedům pod Vámi.

Jak se podložky Floorwise instalují?

V podstatě existují dvě metody správné instalace.

První metoda spočívá ve dvojitém lepení. Podložku přilepíte fixačním lepidlem k podkladu (betonu apod.). Následně jednoduše přilepíte koberec disperzním lepidlem k podložce.

Druhá metoda je trochu složitější, tzv. napínáním. Po obvodu místnosti se připevní napínací lišty, doprostřed místnosti se aplikuje fixační lepidlo. Na tento povrch poté položíte podložku a připevníte ji k lištám.

Správnou instalací jednou z výše uvedených metod docílíte toho, že si podložky zachovají své uváděné vlastnosti, jako tlumení zvuku v decibelech, tepelnou izolaci apod.

Často se nás ptáte, zda lze podložku položit na pod koberec „na volno“, případně jen oboustrannou lepící páskou. Doporučujeme vždy zafixovat alespoň rohožku k podlaze lepidlem a následně koberec k rohožce oboustrannou páskou. Pokud to risknete a položíte vše na volno, asi se svět nezboří, ale podložka nemusí tak dobře tlumit a izolovat. Určitě ale použijte alespoň oboustrannou pásku, abyste zamezili posuvu a vlnění podložky a koberce.