Adventní pohoda. Vykouzlete ji s bytovým textilem

Tisková zpráva – Advent letos začíná 1. prosince. První adventní neděli se na mnoha náměstích rozsvítí vánoční stromky a doma zapálíme první svíčku na adventním věnci. K předvánoční pohodě patří vůně jehličí i svařáku, ale také klid a rozjímání. Abyste si doma vykouzlili tu správnou atmosféru, sáhněte po bytovém textilu s vánočními barvami a motivy. Nezapomeňte ani na huňaté plédy nebo hřejivé koberečky.

Bytový textil podtrhne předvánoční atmosféru a zpříjemní dny, které jsou plné shonu a radostného očekávání. S nastupujícím Adventem byste měli z bytu uklidit podzimní dekorace a nechat prostor adventním věncům, jmelí a chvojí. Pokud si chcete dopřát lenošení, nezapomeňte na bytový textil s vánočními motivy – díky několika málo kouskům ubrusů, povlaků nebo koberečků byt oblečete do slavnostní nálady.

Polštáře a plédy, které hřejí

Lenošení se k Adventu hodí lépe než shon. Vytvořte si svůj pohodlný koutek, kde se zachumláte do plédu, zapálíte si vonnou svíčku a budete si chvíli číst, listovat časopisem nebo poslouchat hudbu. Letošním trendem jsou pletené plédy. Vyberte je klidně v jednobarevném provedení – k vánoční pohodě se hodí červená nebo zelená barva.

Přidejte několik polštářků, kterým pořídíte povlaky s vánočními motivy. Nemusí být hned křiklavé. Pokud milujete minimalistický styl, zvolte klidně jednobarevné povlaky, ale opět ve vánočních barvách. Zelená, červená a zlatá jsou tradičními barvami každých Vánoc, pokud ale sledujete trendy, sáhněte po modré, která byla vyhlášena barvou letošních vánočních svátků.

Vánoční ubrusy a prostírání

Letošní vánoční svátky se obejdou bez křiklavých motivů i na ubrusech a prostírání. Velmi pěkně bude vypadat například jednoduchý bílý ubrus s modrým, zeleným, červeným nebo zlatým prostíráním. Ubrusy, prostírání a běhouny můžete zvolit v různém provedení – vybírat lze z kulatých, čtvercových nebo obdélníkových. Výsledný efekt záleží i na tom, jak ubrus a prostírání naaranžujete.

Aby byl výsledek perfektní, myslete na to, že ubrus by měl přesahovat přes okraj stolu o 15 až 20 centimetrů. Tvar ubrusu vyberte podle tvaru stolu, pokud ho chcete celý překrýt. Jestli má ale vyniknout například kresba dřeva, můžete doprostřed čtvercového stolu klidně použít kulaté prostírání.

Vánoční aranžmá s látkou

Pokud rádi tvoříte, můžete si pořídit látku a sami se pustit do výroby textilních vánočních dekorací. Vlastnoručně ušité látkové ubrousky, třeba s vyšitým jménem každého stolovníka, se mohou stát krásným dárkem.

Vyrobit můžete i látkové ozdoby na stromeček nebo do oken. Pokud do nich vložíte směs vánočního koření, například skořice, hřebíčku nebo kardamomu, látkové dekorace vám báječně provoní byt. Koření můžete zašít i do polštářků nebo dalších textilních doplňků.

Aby nezáblo od nohou

Za okny může být mráz a sníh, doma má být vždy teplo a útulno. K předvánoční pohodě jednoznačně patří teplo od nohou – určitě si vzpomenete i na babiččina slova, že se nastydne od studené podlahy. Proto na místa, kde se chcete cítit dobře, pořiďte kusové koberce, a slaďte je s ostatním vánočním bytovým textilem.

„Do místností, kde budete relaxovat, třeba do obývacího pokoje, doporučuju koberce s vyšším vlasem. Oblíbené jsou například koberce shaggy, které působí velmi útulně, jsou hřejivé na pohled i na dotek a vytváří teplo domova,“ radí Tomáš Linhart, odborník na koberce.

Kusové koberce můžete pořídit i do kuchyně nebo do jídelny. V tomto případě dejte přednost raději koberečku s nižším vlasem, který je zároveň pratelný. Nebudete si tak dělat starosti, když některému stolovníkovi upadne třeba kousek smaženého kapra nebo salátu.

„Z estetické stránky je vhodné zvolit takové koberce, které ladí s dalšími prvky v místnosti. Lepší jsou jednoduché vzory. Luxusněji působí koberce z bavlny nebo ručně tkané koberce, které jsou přirozeně vyšší, měkčí na došlap a více hřejí,“ vysvětluje Marek Černý z e-shopu Mujkoberec.cz.

 

O e-shopu Mujkoberec.cz

Největší český internetový prodejce koberců s přesahem na Slovensko a do dalších evropských zemí. Společnost prodává koberce od roku 2008. Spolupracuje s prověřenými výrobci, koberce přímo dováží například z Indie. Zakládá si na širokém výběru klasických i moderních koberců. Sortiment čítá na tisíce typů. V roce 2019 e-shop zavedl službu All Inclusive, která zahrnuje například dopravu zdarma, zaslání vzorků zdarma, vrácení koberce do 365 dní, bezplatné vyhotovení 3D vizualizace, tříletou záruku nebo odvezení nevyhovujícího koberce zpět na prodejnu. Showroom provozuje v pražských Vysočanech. Loni společnost prodala zhruba 30 tisíc koberců a měla obrat přes 30 milionů korun. Více informací najdete na webu www.mujkoberec.cz.

 

Kontakt pro novináře

Mgr. Jana Poncarová
Mobil: 603 163 305
E-mail: jana@sidimedia.cz